Samlingslån för att lösa lån

Lösa gamla lån med samlingslån från Lendo, Freedom Finance eller Compricer?

Samlingslån för att lösa lån? Ska du söka lån hos Lendo, Freedom Finance eller Compricer för att samla ihop dina lån genom ett s.k samlingslån?

Du undrar förstås ifall Lendo, Freedom Finance eller Compricer betalar eller löser dina lån ifall lånet via Lendo, Freedom Finance eller Compricer blir beviljat eller ifall du får lösa lånen själv?

Ska du även lösa lån som ej syns på UC och vill helst inte berätta att du har snabblån eller smslån till Lendo, Freedom Finance eller Compricer p.g.a. att du är rädd att Lendo, Freedom Finance eller Compricer inte beviljar dig lånet?

Lendo, Freedom Finance eller Compricer lånar inte ut några pengar utan förmedlar endast lån via olika banker och lånegivare, vilka naturligtvis har olika regler vad gäller lösen av tidigare lån.

Om du anger att du har lån som du vill lösa så kommer förmodligen någon av bankerna eller lånegivarna som lånar ut pengar kanske kräva att du löser vissa av lånen eller rent av de löser lånen åt dig.

Dock finns inget givet svar på denna fråga, utan förmodligen är det din ekonomiska situation som i slutändan avgör ifall de löser lånen åt dig eller inte. Det vanliga är dock att de betalar de ut summan så får du betala eller lösa dina lån själv?

Skriv alltid att du ska lösa andra lån och krediter! Det ökar dina möjligheter att få lånet då bankerna ändå ser på din UC hur mycket skulder du har.

Vad gäller frågan om huruvida man ska berätta om att man har snabblån eller smslån som inte syns på UC är svaret inte så enkelt. Generellt så är bankerna mer villiga att låna ut pengar till någon som ska lösa andra lån och krediter än till någon som ska använda lånet till ren konsumtion.

Normalt så ökar din sannolikhet att få lån då de flesta lån och krediter syns på din UC. Har du lån som syns på UC så ska du alltid skriva att du ska använda lånet för att lösa andra lån och krediter. Bankerna beviljar hellre en omläggning av befintliga skulder än att du ska skuldsätta dig ännu mer.

När det gäller snabblån och smslån som inte syns på UC så är risken stor att bankerna ändå har koll på att du har snabblån eller smslån. Om det är så är att de ändå har koll så är det nog bättre att man talar om att lånet ska användas för lösen av snabblån och smslån.

Om det inte är så att bankerna har koll så räknar nog bankerna iskallt med att du har vissa snabblån eller smslån oavsett.

Utifrån principen att bankerna hellre lånar ut pengar till en omläggning av gamla lån än att du ska skuldsätta dig ännu mer så är rekommendationen att du ska tala om att du ska använda lånen till att betala av snabblån och smslån oavsett ifall dessa syns på UC eller inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.