Privatlån med betalningsanmärkningar

Privatlån trots betalningsanmärkningar

Ett Privatlån eller blancolån som det också ofta kallas är ett av de allra vanligaste lånen. Detta är ett lån utan säkerhet vilket innebär att du måste använda pengarna till något speciellt som ska kunna stå som säkerhet för lånet.

Eftersom det är ett lån utan säkerhet är risken större för långivaren när det gäller att låna ut pengar vilket vi kommer att komma tillbaka tillNär det gäller storlek på ett Privatlån brukar man ofta tala om 10 000 – 350 000 kr. Vissa långivare tillåter bara sina kunder att låna upp till ca 25 000 kr. Andra långivare där de stora bankerna ingår börjar ofta att låna ut från 20 000 kr upp till 350 000 kr. Löptiden för de lite mindre Privatlånen ligger ofta på några år, för de större gäller ofta maximalt 12 år.

Risker ur långivarens perspektiv

Det mesta handlar om att bedöma risker för låneinstituten och det är här problemet kommer in för dig som har en eller flera betalningsanmärkningar. Privatlån i sig har en hyfsat stor riskfaktor för långivarna då det som sagt var är frågan om ett lån utan säkerhet. Detta gör att kreditprövningarna de utför bör återkomma med ett starkt svar. Finns det då betalningsanmärkningar är detta i långivarnas ögon ett tecken på svag återbetalningsförmåga från din sida. De resonerar så att en person som tidigare inte har klarat av att betala en skuld även riskerar att göra detta igen.

Sen kan detta utan tvekan vara helt fel och din ekonomi numera utan problem är tillräckligt stark. Tyvärr är det många långivare som inte alls tar hänsyn till detta utan nekar ansökningar per automatik om det finns anmärkningar.

Kan man då låna trots betalningsanmärkningar?

Det finns lite olika sätt för dig snabbtfarande att få låna pengar även om det inte på något vis är säkert att du får detta även om du i dina egna ögon numera har en bra privatekonomi. Kanske kan våra tips här nedan hjälpa dig iaf.

Speciella långivare

Det finns vissa långivare som har valt att inrikta sig på personer med betalningsanmärkningar eller andra saker som i de klassiska bankernas ögon är ett dåligt tecken. Här kan du därför ofta få låna pengar även om du inte har så hög kreditvärdighet. Risken är bara att du får betala en klart högre ränta för lånet. snabbtfarande finns det heller inga garantier att du får låna pengar utan en kreditprövning utförs. Skillnaden är bara att betalningsanmärkningen räknas in som en del av det totala betyget.

Borgensman

Ett annat alternativ för dig som letar Privatlån men har betalningsanmärkningar är att ha en borgensman för lånet. Detta är en person som då går in och ställer upp som säkerhet för lånet. Denna person ska då inte har några betalningsanmärkningar själv och ha en god ekonomi i övrigt. Viktigt är bara att vara väldigt försiktig innan man väljer att ta in en borgensman. Detta brukar ofta vara någon släkting eller vän och du vill då verkligen inte att denna person ska få betala tillbaka dina skulder.

Tala med en banktjänsteman

Även om de stora bankerna normalt säger nej till ansökningar om det finns anmärkningar så kan det faktiskt finnas en möjlighet att få låna pengar från dem. Dock kommer det då krävas att du går ner till ett bankkontor och där pratar med en tjänsteman.

För att då har någon chans att få låna pengar krävs det att du har en bra ekonomi så att banken inte behöver vara osäker ifall de ska få tillbaka pengarna eller ej. Du ska sedan även göra ett gott intryck vilket innebär ordentligt klädsel och att du talar för din sak på ett bra sätt. Fast det finns snabbtfarande inga garantier alls att du får låna pengar även om du uppfyller detta.

Långivare som erbjuder lån trots betalningsanmärkningar

Här nedan kan du hitta några olika alternativ för dig som vill låna pengar men har betalningsanmärkningar.

Freedom Finance är inte själva en långivare utan de förmedlar istället lån. Hos dem kan du få hjälp dels med ett bolån om du har anmärkningar men även privatlån. När det gäller privatlån så kan en ensam sökande få hjälp att hitta ett lån upp till 60 000 kr och om det finns medsökande finns möjligheten till lån upp till 100 000 kr.

Ett alternativ för dig som söker efter ett privatlån är Lendo. De jobbar också med förmedling av lån och hos dem går det att få hjälp med privatlån upp till 30 000 kr om det finns aktiva betalningsanmärkningar.

Om det är ett bolån du letar efter och de vanliga bankerna har sagt nej pga betalningsanmärkningar är Bluestep en möjlig långivare. De har nämligen valt att specialisera sig på att låna ut penagar till personer som annars har svårt att få låna.

Marginalen Bank har något de kallar för Omstartslån. Detta är ett lån som direkt är inriktat på persone som har svårt att få låna av andra långivare. För att bli godkänd krävs det antingen en bostad som säkerhet eller att någon går in som borgensman.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.