Svårt att få lån för många kreditupplysningar?

Lån fast många förfrågningar? Låna pengar med många kreditupplysningar? Lån trots många förfrågningar? Låna trots många UC?

Lån med för många förfrågningar & kreditupplysningar / kreditprövningar =  lån trots många UC förfrågningar – låna pengar trots många UC förfrågningar?

 • lån utan uc med många förfrågningar?
 • bolag / kreditgivare som lånar ut trots många förfrågningar?
 • kreditkort trots många förfrågningar
 • lån med många förfrågningar
 • lån med / trots många krediter
 • lån med många kreditupplysningar / uc förfrågningar
 • lån trots flera uc
 • låna pengar trots många uc
 • att söka lån trots många kreditprövningar
 • lån trots många förfrågningar

Lån trots för många kreditprövningar? Kan inte ta privatlån p.g.a. av många kreditupplysningar? Låna pengar med många kreditupplysningar? Hur många kreditupplysningar eller kreditprövningar får man max ha för att få låna pengar – vad innebär det?

Kreditgivare Lånebelopp Inkomstkrav
Hur snabbt? Sök lån här
500 -10 000 kr 24 000 kr/år 24 h max
500 – 6 000 kr 100 000 kr/år 24 h max
5 000 – 25 000 kr 100 000 kr/år 2-5 dagar
5 000 – 25 000 kr 100 000 kr/år 2-5 dagar
500 – 10 000 kr 20 000 kr/år 24 h max
1 000 – 3 000 kr 20 000 kr/år 24 h max
1 000 – 5 000 kr 20 år 24 h max
1 000 – 3 000 kr 18 år 24 h max
1 000 – 10 000 kr Har inkomst 24 h max
1 000 – 3 000 kr 18 år 24 h max
2 000 – 15 000 kr Individuellt 2-5 dagar

Går det att söka lån trots många kreditprövningar? Är det sant att man inte får låna pengar med för många kreditupplysningar eller kreditprövningar?

Väldigt många människor förknippar för många kreditupplysningar eller kreditprövningar, dvs antalet ansökningar om lån med att sannolikheten för att få låna pengar och få ett lån minskar drastiskt. Detta är delvis sant och gäller främst vid ansökning via automatiserade system. Just detta antagande är en av anledningarna till att många vill söka lån utan UC, dvs ett lån där själva kreditprövningen eller kreditupplysningen inte registreras. Normalt ska så spelar antalet kreditprövningar eller kreditupplysningar egentligen ingen roll när väl en människa går igenom din låneansökan då denna gör en individuell bedömning av din låneansökan. Personen ifråga ser att du t.ex. sökt lån hos alla större banker för att t.ex. hitta det billigaste bolånet eller billånet eller att du sökt ett privatlån för att betala handpenningen till ditt husköp. Antalet kreditprövningar spelar ingen roll då syftet varit ett normalt beteende. I denna typ av situationer så kommer inte dina chanser att få lån att påverkas av antalet kreditprövningar.

Ska man undvika alltför många kreditupplysningar?
Nej, är vårt svar! Idag är det är väldigt enkelt att låna pengar! Genom några knapptryckningar så kan man söka lån direkt på nätet eller jämföra lånegivare för att hitta det bästa lånet.

En del lånegivare lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar medan andra inte alls gör det. En kreditgivare lånar ut pengar till personer med låg inkomst eller helt utan inkomst!

Det viktigt att göra en jämförelse då det kan ju skilja sig väldigt mycket mellan olika lånegivare när det gäller ränta, avgifter och lånevillkor såsom återbetalningstid och vilka krav som ställs på låntagaren.

Det är i sådan här sammanhang så den klassiska moment-22 frågan dyker upp, nämligen många kreditupplysningar och ifall de påverkar ens chanser att  få lån? Ju fler kreditansökningar, desto mindre chans att få lån brukar man säga.

Varje gång man söker lån eller en förfrågan om lån så ska det ske en UC/kreditupplysning hos något av Sveriges kreditupplysningsföretag. Det finns en rad olika kreditupplysningsföretag i Sverige och det företag alla fasar över är Upplysningscentralen, UC.

Varje gång en lånegivare gör en kreditupplysning så noteras detta i UC-registret och vem som helst kan därefter se hur många förfrågningar som gjorts på en speciell person. Ju fler kreditupplysningar som gjorts på en person, desto större risk är det att lånet inte blir beviljad. Många tänker nämligen som så att ifall låntagaren har gjort låneansökan hos flera andra lånebolag och de har sagt nej, varför skulle då något annat lånebolag plötsligt tacka ja?

Hur undviker man för många kreditupplysningar

Det finns inte så många tips hur man undvika alltför många kreditupplysningar. Några av de vanligaste tipsen brukar vara att man söka efter långivare som erbjuder lån utan kreditupplysningar eller lån med kreditupplysning hos något annat kreditupplysningsföretag än Upplysningscentralen (UC).

Lendo och Freedom Finance låneförmedlare – endast en UC
Hur många uc registreras när man ansöker hos Freedom Finance och Lendo? Ett annat tips är att söka lån via en låneförmedlare. Genom att söka lån via exempelvis Lendo eller Freedom Finance så görs endast en kreditupplysning som övriga banker, kreditgivare och lånegivare får ta del av. Detta  innebär att man i praktiken söker lån hos flera olika lånebolag och att det endast en kreditupplysning. Att låna via låneförmedlare är ett enkelt och bra sätt att undvika alltför många kreditupplysningar.

1 comment

 1. Nekad lån pga av för många förfrågningar!!
  Under 2010 så var vi inne på att köpa en villa och vi kollade på flera hus. För varje hus som vi var intresserade av så gjorde banken en kreditupplysning då det var olika priser. Det resulterade i 4 st kreditprövningar. Tills slut så köpte vi ingen villa, utan det blev en bostadsrätt istället.

  Under 2011 så ville vi renovera bostadsrätten och uttöka vårt bolån. Totalt gjordes två kreditupplysningar innan banken utökade bolånet. Senare under året bestämde vi oss för att köpa en bil och vi ville låna pengar, billån. Då vi kollade på flera bilar så det blev en kreditupplysning för varje bil. När vi till slut hade bestämt oss för en bil hann bankerna ta 4 kreditprövningar innan de beviljade billånet.

  Under 2012 så köpte vi en tv på på 3 mån, räntefritt. Naturligtvis så gjordes en kreditupplysning till. Sen tog vi ett ICA-kort, en kreditprövning till.

  Nyligen ville vi låna pengar via ICA banken, men blir då blev vi nekade av pga att vi har haft för många förfrågningar? Det var vi inte beredda på, utan hela händelsen känns helt sjukt och galet? Vi besökte även vår bank som vi har haft under väldigt lång tid, men banken sade nej.

  Vi har även provat med en annan bank men den banken sade också nej pga förfrågningarna. Nu en 3:e bank som också sa nej!

  Vi har ju fått många kreditupplysningar! Vi behöver det här lånet och vi har fått 3 kreditförfrågningar till helt i onödan som gör det ännu svårare att få lånet!

  Vi tycker det är konstigt att vi inte får lånet! Vi har inga betalningsanmärkningar och vi uppfyller alla krav! Vi ser inget annat än bara kreditupplysningarna som är vi bedömmer är normala! I det flesta fall har de extra kreditprövningarna berott på att vi jämfört lån m.m. ??

  Nu känner vi oss hopplösa och vet inte vad ska vi göra??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.